Oglasi

Pirati digitalnog doba


 
Pirati digitalnog doba
 

 Knjiga je rezultat predanog istrazivackog rada o zastiti autorskih prava od srednjeg veka do danas, a teme o kojima se raspravlja mnogo su ozbiljnije od nezakonitog preuzimanja neke pesme sa Interneta.
 
Ganc i Rocester opisuju kako su razvoj tehnologije, drustva i globalizacija uticali na to da piraterija postane rasprostranjenija nego ikad i isticu sa kojim se izazovima suocavaju industrijske grane koje nastoje da se prilagode toj promeni, ali i kako organizacije za primenu propisa pokusavaju da se suprotstave toj struji. Osim toga, oni su ponudili potpunu i detaljnu analizu ekonomske stete koju piraterija nanosi kako lokalnim ekonomijama, tako i tehnoloskoj industriji. Ovo je vazno stivo za rukovodioce u medijima, studente, vaspitace, advokate i, naravno, potencijalne pirate.
 
Dzon Ganc je glavni istrazivac i potpredsednik kompanije International Data Corporation. Rukovodilac je brojnih projekata razvojnog planiranja: globalnih trzisnih modela, Interneta, poslovanja preko Interneta...
 
Dzek B. Rocester rukovodi kucom Joshua Tree Interactive, koja je vodeci provajder u oblasti usluga za interaktivne medije. Predaje na fakultetu New England Institute of Art.
 
izvor
 
 

Aukcije

Recepti za gladne